Karkas

Karkas

Tijdens mijn rondje hardlopen in de bossen van Kootwijk zag ik iets ongewoons op het pad.  Ik liep voorbij, maar het intrigeerde me en liep weer terug. Ik herkende het niet direct. Na het verplaatsen van wat stukken begon zich een beeld te vormen. Het was ruige beharing op afgescheurde stukken huid.  Ik keek rond en daar lag hij. Een leeggegeten karkas.

Dit moet binnen een week gebeurd zijn. De week ervoor lag hij er nog niet.  Het karkas van een everzwijn. Toen ik hem het eerst zag was het materiaal op de botten nog roodachtig. (De foto is van een week later. )

Wat is er gebeurd? Welk beest kan een everzwijn doden?  Of was het zwijn aangereden of aangeschoten ?  Wanneer dat laatste niet het geval is geweest, dan kan alleen een wolf een zwijn doden.  Dat de huid eraf gerukt is wijst in die richting. En ook dat het karkas nog een 30 mtr versleept is. (Dat was de afstand tussen de afgerukte huid en het karkas). Een wolf eet vooral het vlees en laat de ingewanden liggen. Zo'n aangevreten karkas wordt dan in no-time leeggegeten door de vos, das, kraai en andere beesten. Verbazingwekkend dat een kadaver zo binnen een week wordt leeggegeten.

 

Over Gandalf Productions

Gandalf Productions is een containeraanduiding voor activiteiten en voortbrengselen (producties) van Gandalf. 

Gandalf maakt graag mooie dingen. Daarbij de eisen volgend van de Romeinse ingenieur Vitruvius:

Utilitas: het moet bruikbaar zijn;
Firmitas: het moet constructief in orde zijn;
Venustas: het moet mooi zijn.

Gandalf is een soort van anagram van Gerrit van Dalfsen.

Contact

Locaties:  Rotterdam en Kootwijk

Kvk: 24409714
Btw: NL001291509B02
Iban: NL52RABO0148385354

Contactformulier

 

Please publish modules in offcanvas position.