Ganpro Maker

Maakprojecten van Ganpro.

 

Zaagbank

Ok, dan heb je stammen en een mallejan om ze te verslepen. Maar hoe maak je er constructie- of timmerhout van ?  Toen we een flinke verzameling stammen hadden, hebben we wel eens een mobiele zaag laten komen.  Die zaagt in een dag heel wat stammen in balken en planken. Maar je kunt niet voor elke stam de mobiele zaag laten komen.  Je kunt met de stam naar een zagerij gaan, maar dan heb je een stevige aanhanger nodig.

In Zweden hebben ze veel weekendhuisjes met naaldbomen op het terrein. En vaak op een eiland. Met stammen of mobiele zagen slepen is dan ook lastig.  Ze hebben daar de TimberJig bedacht. Een frame waar je de motorzaag in bevestigt. Het frame met motorzaag schuift over een geleiderail langs de stam. Op die manier zaag je langssnedes (schulpen heet dat). Die TimberJig werkt wel mooi op dikke en rechte sparrenstammen. Maar het bevestigen van de geleiderail aan de stam en het instellen van de zaaghoogte is nogal gekloot. Je kunt dan wel weer voor veel geld een TimberJig zaagbank kopen. Maar die kun je ook zelf maken.

Kantoor koffertje

Koffertje voor naar kantoor. Gebouwd van 5 mm berken triplex. Inmiddels 35 jaar oud en nog altijd in gebruik.  De inhoud is twee A-4-tjes naast elkaar. Inmiddels zijn laptops zo groot dat ze bijna het hele koffertje vullen. Het koffertje is zo stevig dat je er in de trein op kunt zitten wanneer je anders zou moeten staan. Inmiddels zijn de scharniertjes en de sluitingen een keer vervangen.

 

 

Over Gandalf Productions

Gandalf Productions is een containeraanduiding voor activiteiten en voortbrengselen (producties) van Gandalf. 

Gandalf maakt graag mooie dingen. Daarbij de eisen volgend van de Romeinse ingenieur Vitruvius:

Utilitas: het moet bruikbaar zijn;
Firmitas: het moet constructief in orde zijn;
Venustas: het moet mooi zijn.

Gandalf is een soort van anagram van Gerrit van Dalfsen.

Contact

Locaties:  Rotterdam en Kootwijk

Kvk: 24409714
Btw: NL001291509B02
Iban: NL52RABO0148385354

Contactformulier

 

© 2020 Gandalf Productions. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.