Timing camera - overname aanbieding

Tijdteam stopt met zijn tijdmeetdiensten in 2016. Het Timing camerasysteem van Tijdteam is te koop.

Camera Timing

Voor het registreren van finishtijden met een nauwkeurigheid van beter dan 1/100 seconde, en wanneer je geen fotocellen kunt gebruiken, dan heb je een timing camera nodig.

Een timing camera is een camera die met hoge snelheid beeldlijnen of beeldsleuven vastlegt. Bij iedere lijn of sleuf wordt ook de kloktijd vastgelegd. Als je die lijnen of sleuven achter elkaar plaatst, dan krijg je een foto waarbij iedere vertikale lijn/ sleuf zijn eigen tijdkenmerk heeft.

Hieronder een voorbeeld tijdopname van een kanowedstrijd finish.

In de situatie die de tijdfoto weergeeft is een timing camera feitelijk onmisbaar. Het gaat om finishes op zo'n 50 mtr afstand van de camera. De finishes liggen zo dicht bij elkaar dat een enkele handklokker niet zo snel kan afklokken. (In de praktijk zitten dan ook een aantal handklokkers achter elkaar en klokt ieder één of twee banen). Na het klokken moet dan bij handfinishes ook nog de finishvolgorde vastgesteld worden. Finishrechters zijn het daar niet altijd onderling over eens.

Met een timing camera maak je een tijdfoto van de finishes, en selecteert daarna de beeldlijnen voor de finishtijden. De tijdfoto geeft ook de finishvolgorde aan. En de tijdfoto biedt bewijs bij eventueel dispuut.

De Timing camera

De Timing camera die Tijdteam ter overname aanbiedt, is een ontwikkeling van Jahoma BV (www.jahoma.nl). Deze timing camera is gebaseerd op een industriële videocamera, en is daarmee een aantal malen goedkoper dan de traditionele lijncamera's. De nauwkeurigheid van deze timing camera is beter dan 1/100 sec. (tot 400 tijdlijnen per seconde).

Het uitlezen van een finishtijd kan near-realtime (3 seconden na finish). Maar dit gaat alleen als er in een opname hooguit twee finishes worden vastgelegd. Als er meer dan twee finishes in een opname vastgelegd worden, is het beter eerst alle finishes op te nemen, en dan pas de tijdlijnen te selecteren. Daardoor kan het zijn dat je de finishtijden zo'n 10 tot 30 seconden na de eerste finish kunt doorgeven.

De finish tijdstempels kun je via het computernetwerk doorgeven naar het race management systeem en internet.

Het diagram onder geeft een overzicht van het timingcamera systeem.

Bij één of twee finishes per keer is het systeem door één persoon te bedienen.

In geval van baanwedstrijden heb je twee personen nodig, één voor het maken van de opnames, en één voor het bepalen van de finish tijdlijnen.

Timing camera overname aanbod

aantal omschrijving bedrag ex btw
1 Jahoma / Basler ACE camera, met objectief en ingebouwd in behuizing.  
Connectorbox met cameravoeding en bekabeling
Opnameknop voor cameraopnames
1 Zwaar statief met telecoop mast, tot een hoogte van 4 meter.
1 NISE 3500 industriePC zonder bewegende delen (fanless en SSD). OS Win7
Scherm Philips 170S LCD 300 nits 17'' ingebouwd in transportkast
toetsenbordje dat in de scherm transportkast past
muis
  Subtotaal hardware 1.750,00
     
1 Jahoma Vision time recorder software licentie - voor het maken van opnames  
Jahoma Vision time reporter software licentie - voor het bepalen van de tijdlijnen
Jahoma camera certificaat
  Subtotaal software 1.175,00
     
  Totaal bedrag van aanbieding (ex btw) 2.925,00
  BTW 21 % 614,25
  Totaal bedrag van aanbieding (incl btw) 3.539,25

Jahoma is akkoord voor het meeverkopen van de software. Voor Annual support en camera licentie update rekent Jahoma € 250,- (ex. btw) per jaar.

Op aanvraag kan Tijdteam een demo geven van de timing camera apparatuur.

Meer informatie: